Siirry sisältöön
  1. Urheiluturistina Los Angelesissa: LA Lakersin matsista raportti

Urheiluturistina Los Angelesissa: LA Lakersin matsista raportti

los angeles lakers Päivitetty

Kirjoittaja Sporttiruutu.com

Tässä artikkelissa Vladimir Sporttila kertoo yleisiä kokemuksia ja vinkkejä Los Angeles Lakersin NBA-ottelussa käymiseen.

Kun reissu kohdistuu Amerikkaan, on ihan pakko katsoa mitä kolmikirjaimisten urheiluliigojen otteluohjelmassa on tarjolla.

Ja jos olet matkalla Los Angelesiin suunnilleen lokakuun ja toukokuun välillä, silloin kannattaa katsoa NBA-joukkueiden aikatauluja. Los Angelesissa pelaa LA Clippers sekä itse legendaarinen Los Angeles Lakers. Tässä otteluraportti jälkimmäisestä:

Liput Los Angeles Lakers -peliin

Itse ostin liput Lakersin peliin Ticketmasterista. Aika selkeästi toimiva operazione. Valitset vain haluamasi liput ja ostat ne. Sähköpostiin tulee sitten vahvistus ja linkki e-lippuun, jonka voi näyttää hallin ovella. Tai voi tulostaa paperille ja näyttää siitä, jos ei luota elektroniikkaan.

los angeles lakers liput

Halvimmat liput perus runkosarjan peleihin sinne hallin ylälehtereille pitäisi olla noin $50 paikkeilla kaikkine kuluineen eli euroissa reilun 40 €. Näkymä viidenkympin paikalta oli tällainen – ihan raaka puhelimella otettu pystykuva ilman zoomeja:

los angeles lakers liput

Ihan hyvin sieltä näkee mitä kentällä tapahtuu, mutta ei sieltä ehkä ihan saa sitä oikeaa kuvaa kuinka hujoppeja äijiä siellä kentällä pelaa. Eli jos on hilloa, niin sitten vain sinne parketin tuntumaan.

Hinnoista vielä sen verran, että NBA-ottelut ovat Amerikassa melko kohtuuhintaisia verrattuna esim. NHL-peleihin, joihin lippujen hinnat ovat esim. Los Angeles Kingsin matseihin vähintään sellaiset $120. Kanadan puolella vieläkin kalliimpia. Hintaerot todennäköisesti selittyvät ihan vain valkoisten ja mustien tulotasojen mukaan. Jääkiekko on tyypillisesti valkoisten suosima laji ja koripallo enemmänkin mustien ja latinojen. Kun katsoo Wikipediasta Jenkkilän keskimääräisiä tulotasoja etnisyyden mukaan, niin nämä lippujen hinnoittelut NBA:n ja NHL:n välillä alkavat käymään järkeen.

Lippujen saatavuus? Niitä pitäisi olla saatavilla ihan pelipäivään asti, jos ei kyseessä ole jokin spesiaalimpi matsi! Eli ei stressiä sen osalta..

Staples Center Los Angelesissa

staples center los angeles

Staples Center on 21 000 katsojaa vetävä halli Downtown Los Angelesissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Se on kotiareena niin Lakersille kuin myös kaupungin toiselle NBA-joukkueelle, LA Clippersille. Lisäksi se on NHL-jääkiekkojoukkue Los Angeles Kingsin kotihalli, eli siellä saattaa olla peräkkäisinä päivinä kiekkoa ja koripalloa. Ja itse asiassa joskus Staples Centerissä on pelattu jopa saman päivän aikana jääkiekkoa ja koripalloa.

Tässä timelapse-videota, miten kenttä laitetaan nopeasti uusiksi Lakersien, Kingsin ja Clippersien peleihin – aika nopeaa toimintaa:

Eli jos omalle reissulle ei satu Lakersin otteluita, mutta haluaa päästä katsomaan NBA-koripalloa, silloin kannattaa vielä katsastaa LA Clippersin otteluohjelma. Seuraavaksi lähimmät NBA-kaupungit menevät sitten jo 500+ kilometrin päähän (San Francisco tai Phoenix esimerkiksi).

Lakersin matseissa paikan päälle ei tarvitse kovin aikaisin mennä. Ovilla ei näkynyt mitään ryysistä ja jonot sekä turvatarkastukset menivät nopeasti.

Tarjoilut ja oheismeininki Los Angeles Lakersin matsissa

Itse hallissa on paljon pikaruokaa tarjolla – McDonald’sia sun muuta. Tai ennen ottelua voi dinneröidä myös hallin ulkopuolella sijaitsevissa ravintoloissa (ovat tosin hieman ruuhkaisia siinä ennen matsia).

Itse hallista löytyy myös fanikauppoja, joista löytyvät LA Lakersin paidat, lippikset ja muut sälät.

Hintataso oli hallissa ihan siedettävä. Ruoat olivat melko normaalihintaisia, mutta juomat olivat keskivertoa kalliimpia (verrattuna hallin ulkopuoliseen, normaaliin Losin hintatasoon). Kahvi ja vesipullo taisivat olla n. $4-5 / kpl paikkeilla.  Kirjoitan tätä juttua kuukausia pelin jälkeen, joten en muista tarkemmin mitä myytiin mihinkin hintaan.

Yhteenveto + suositus kannattaako matsiin mennä?

Ihan jees kokemus. Sanotaanko, että sellainen 3/5 näin internet-arvosteluasteikolla.

Kokemusta hieman laimensi se, että kentällä ei ollut ketään ”tuttuja” staroja eikä suomalaisia (eli Markkas-Lauria). Pari vuotta myöhästyin Kobe Bryantin näkemisestä. LA Lakersin Lonzo Ball vaikutti olevan illan stara ja kotiyleisönkin suosikki. Koripalloon yhteensopiva nimi äijällä.

Kyseessä oli aika perus arki-ilta niin pelaajille kuin katsojillekin. Arki se pyörii ammattilaisurheilussakin eikä siellä aina ole joku Jordan liitämässä ilmojen halki jalat levällään illasta toiseen. Vahvaa fanikulttuuria, kuten esimerkiksi joissain eurooppalaisissa jalkapallokatsomoissa näkee, ei löydy Lakersien matseista. Staples Centerin katsomossa vaikutti olevan ihan tavallisia ihmisiä, jotka olivat tulleet työpäivän jälkeen katsomaan NBA-koripalloa ja nauttimaan ajasta kavereidensa kanssa.

Sporttiruudun suositus tähän loppuun:

Kun Los Angelesiin asti matkustaa, niin kyllä siihen LA Lakersin ottelu (tai muuta urheilua) kannattaa ottaa ohjelmaan. Jos on kesäaikaan Losissa liikkeellä, silloin NBA, NHL ja NFL on tauolla, mutta MLB-baseballia on ainakin tarjolla!

Ja jos sinulla on jotain kommentoitavaa Lakersista tai LA:n urheilu-skenestä, niin laita kommenttia tuohon alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue lisää