Siirry sisältöön
  1. FC Barcelonan peliä katsomaan? Näin löytyy liput + muut vinkit Camp Noun haltuunottoon

FC Barcelonan peliä katsomaan? Näin löytyy liput + muut vinkit Camp Noun haltuunottoon

fc barcelonan peliä katsomaan Päivitetty

Kirjoittaja Sporttiruutu.com

Kiinnostaisiko lähteä FC Barcelonan peliä katsomaan? Tässä arvostelu kyseisestä yleisötapahtumasta ja käytännön vinkkejä Camp Nou -stadionin haltuunottoon.

Ei jumalauta. Lopun aikoja eletään. Ennen kuin mennään sen syvällisempiin ajatuksiin FC Barcelonan fanikulttuurista (tai sen puutteesta) vuonna 2019, tässä käytännön vinkkejä jalkapalloturistille Barcelonaan:

FC Barcelona liput – vinkkejä niiden hankintaan

fc barcelona liput

FC Barcelonan otteluihin saa liput yleensä helposti, kunhan kyseessä ei ole El Clásico, eli ottelu Real Madridia vastaan. Tai jokin muu ”isompi” matsi.

Esimerkiksi perus La Ligan ottelu maaliskuussa Raya Vallecanoa pelattiin melko vajaalla katsomolla. Tilaa olisi vielä ollut tuhansille ihmisille. Eli jos olet juuri nyt Barcelonassa ja mietit extempore-lähtöä matsiin, ei muuta kuin lippuluukulle stadionille tai johonkin fanimyymälään – niistäkin saanee heti liput.

Lippuja voi ostaa myös suoraan FC Barcelonan virallisilta nettisivuilta: FCBarcelona.com

Sieltä vain valitaan katsomonosa ja sopiva lippu ja maksu hoituu esim. luotto- tai pankkikortilla. Sen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen ostoksesta ja itse liput toimitetaan 48 tuntia ennen ottelun alkua.

Varoituksen sana kuitenkin. Itselleni kävi näin:

Ostin lipun 28.2. Sain heti vahvistuksen sähköpostiin, että ostos onnistunut. Viestissä luki, että itse lippu tultaisiin toimittamaan sähköpostitse 48 tuntia ennen pelin alkua.

Ottelupäivänä, 9.3. aloin katselemaan sähköpostia, että missä päin se lippu nyt on. Ei näkynyt. Soitto FC Barcelonan lipunmyyntiin. Sieltä todettiin, että lippu on ”cancelled”. Peruttu? Miksi? Ei kerrottu/tiedetty syytä. Raha oli kuulemma palautettu tilille. Katsaus verkkopankkiin. Joo, sinne se oli palautunut jo 1.3.

Prkl.

Kehottivat puhelimessa menemään stadionin lippuluukulle hakemaan uutta lippua. Menin sinne ja ostin lipun. Onneksi ei ollut mikään loppuunmyyty matsi, muuten olisi jäänyt menemättä ja tullut turha koukkaus Barcelonaan.

Eli jos ostat netistä lipun FC Barcelonan virallisilta nettisivuilta, kannattaa seurata sähköpostia JA pankkitilisi tilitapahtumia, ettei sieltä palaudu ne rahat tai tapahdu muuta outoa.

Joka tapauksessa, lippuja pitäisi siis olla hyvinkin saatavilla perus LaLiga-otteluihin – stadionilla kun on tilaa sen vajaan 100 000 ihmisen verran.

Camp Nou -stadion Barcelonassa:

Camp Nou on avattu vuonna 1957. Parhaimmillaan se on vetänyt 120 000 katsojaa 80-luvulla. Tänä päivänä sinne lasketaan 99 354 ihmistä sisään.

Stadion-alue on varsin viihtyisä ja iso. Sieltä löytyy ennen stadionille menoa fanitavarakojua, lipunmyyntipistettä sun muuta.

camp nou kokemuksia
Fanitavaran myynti käynniss stadionin ulkopuolella

Alkoholillisen oluen myynti loppuu stadion-alueen ravintoloissa 3 tuntia ennen pelin alkua, eli mikäli on ”jano”, kannattaa sitä taltuttaa lähistön normaaleissa baareissa/ravintoloissa ennen kuin menee lipuntarkastuksen läpi.

Sisällä stadionilla löytyy jotain hot dog-, hampurilais- ja ranskalaistyyppistä pikaruokaa, virvoitusjuomaa, vettä ja kahvia. Ei ollut edes överihintaista. Pari euroa kahvista, pari euroa vesi, jotain hodaria muutamalla-neljällä eurolla.

fc barcelonan ottelua katsomaan

Varsin hyvin toimiva stadion, ei mitään järkyttävää jonottamista havaittavissa oikein missään ihmispaljoudesta huolimatta.

Jos ei ole pelipäivänä tai ylipäätään jalkapallokauden aikana Barcelonassa, voi Camp Noulle tehdä myös turistikierroksia. Se on auki joka päivä ja lippu maksaa alkaen 26 euroa ja kalliimmat setit ovat ilmeisesti n. 150 euroa. Hyvän bisneksen ovat kehittäneet.

Yleistä ajatusta FC Barcelonan ottelusta vuonna 2019:

FC Barcelona – Raya Vallecano. Perus La Ligan ottelu maaliskuussa 2019.

Suurin osa yleisöstä on Vladimir Sporttilan kaltaisia turisteja, jotka ovat tulleet katsomaan Lionel Messiä. Joku pienehkö FC Barcelonan fanikatsomo siellä toisen maalin takana (stadionin pohjoispääty) on, mutta siitä tuli lähinnä mieleen jokin känninen äijäporukka, joka oli jostain löytänyt pari rumpua:

fc barcelona ottelu 2019

Todella pientä on fanitoiminta verrattuna esim. Real Madridiin tai Saksan Bundesliigojen joukkueisiin.

Jäi fiilis, että FC Barcelonan kotiottelut ovat ihan 100% turistinähtävyyksiä/-tapahtumia nykyään. Lippujen hinnat on lähteneet aika lailla lapasesta. Esim. vuonna 2011 pääsi aivan kentän laidalle päätyyn n. 30 eurolla. Nykyään samasta paikasta pitää maksaa tuplat-triplat. Itse asiassa, nyt kun katsoo seuraavan matsin lippuja (mestarien liigaa Lyonia vastaan), sieltä aivan ylälehtereiltä pitää maksaa 129 euroa (!) lipusta. Lippujen hinnat siis vaihtelevat matseittain.

Kun katselee Espanjan keskipalkkoja, on niissä tullut nousua ehkä joitain hassuja prosentteja viimeisen 10 vuoden aikana. Samaan aikaan asumisen hintataso todennäköisesti tuplaantunut Barcelonassa. Ei noihin FC Barcelonan otteluihin normaalilla työssäkäyvällä barcelonalaisella (tyypillisellä fanilla) ole varaa enää mennä. Mutta turistit tulee ja maksaa.

Bisnes pyörii aika isosti Messin ympärillä. Fanikaupat stadionilla ja sen ulkopuolella olivat täynnä Messin paitoja. Muiden paitoja löytyy ilmeisesti sieltä isommasta myymälästä. 105 euroa maksoi aikuisten kokoa oleva FC Barcelonan pelipaita, esimerkiksi Messin nimellä varustettuna.

Tulipa nyt nähtyä mahdollisesti se maailmanhistorian paras jalkapalloilija livenä. Siellä se käveleskeli, hölkkäili ja välillä spurttaili 90 minuuttia. Messi tienaa nykysopimuksella ilmeisesti 2,7 miljoonaa euroa viikossa. Eli voisi pyöreästi ajatella, että se äijä tienasi noin 1 000 000 € siitä puolentoista tunnin neppailusta. On se hullua. Sitä rupesi vasta nyt ajattelemaan, kun sen tyypin itse näkee livenä siinä ilman television tai Youtuben aiheuttamaa ”glamour-efektiä”.

Jotenkin tuo sirkus ja FC Barcelonan otteluiden epäurheilullisuus vaikuttaa vaivaavan jopa itse Messiä. Ei ottanut mitään kontaktia yleisöön missään vaiheessa, kun meni pukukoppiin – vaikka lampaat kuinka vinkui hänen huomiotansa hakien.

fc barcelona kokemuksia otteluista

Gerard Pique vaikutti olevan se kotiyleisön suosikki, herrasmies, joka hieman otti kontaktia ja vilkutteli yleisöön matsin jälkeen. Mutta, Messi kävi pelaamassa jalkapalloa sen 90+ minuuttia ja nettosi saman verran rahaa, kuin keskivertoespanjalainen tienaa 50 vuoden aikana.

Yhteenveto

Jos on Barcelonassa lomalla ja siihen sattuu FC Barcelonan ottelu, niin kannattaahan se käväistä itse toteamassa. Varsinkin, jos Messi vielä pelaa.

Mutta, kannattaako sinne erikseen lähteä, jos hakee ”aitoa” jalkapallokulttuuria ja -meininkiä? Eipä oikeastaan. Huomattavasti parempi meno esim. Real Madridin ottelussa Bernabeulla tai Saksassa (tai todennäköisesti myös Brittein saarilla).

Oletko sinä käynyt FC Barcelonan ottelussa? Mitä mieltä? Löytyikö liput jostain muualta kuin virallisista kanavista? Kirjoita kokemuksiasi tuohon alapuolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue lisää