Siirry sisältöön
  1. Real Madridin peliä katsomaan? Tässä jalkapalloturistin opas Madridiin.

Real Madridin peliä katsomaan? Tässä jalkapalloturistin opas Madridiin.

real madrid ottelua katsomaan Päivitetty

Kirjoittaja Sporttiruutu.com

Kiinnostaisiko lähteä Real Madrid ottelua katsomaan Madridin legendaariselle Bernabeun stadionille? Tässä tulee Sporttiruudun päätoimittajan, Vladimir Sporttilan vinkit sekä yleinen arvostelu Real Madridin kotiottelusta jalkapalloturistin näkökulmasta.

Espanjassa jalkapallo-ottelussa käyminen oli yllättävän selkeä ja suoraviivainen prosessi. Mitään kovin älytöntä eteläeurooppalaista sähläämistä ei näkynyt, vaan homma toimi paikoin jopa tehokkaammin kuin Saksassa.

Tässä tietopaketti Real Madridin ottelua katsomaan menevälle:

Real Madrid liput löytyy esimerkiksi näin:

Lippuja saa kätevästi suoraan Real Madridin nettisivuilta. Hinnat ovat alkaen noin 35 euroa sinne ylälehtereille. Yleisimmät saatavilla olevat liput ovat siinä 60-100 euron tuntumassa. Sitten kun otetaan aivan läheltä kenttää, on lippujen hinta useita satoja euroja.

Muita sivustoja ostaa liput, joita itse virallinenkin nettisivu ”tukee”, ovat:

  • entradas.com
  • ticketmaster.es

Myös muut sivustot, kuten Viagogo tai Stubhub saattavat olla käypiä paikkoja löytää lippuja, mutta itse Real Madrid ei ota niistä ostoksista mitään vastuuta. Eli jos haluaa ottaa varman päälle, kannattaa seurata sitä virallista nettisivua; ostat joko sieltä tai katsot mitä sivustoja he tukevat.

Real Madridin kotiotteluihin liput tulevat myyntiin ensin seuran jäsenille (en tiedä miten sinne liitytään/voiko ulkopaikkakuntalainen liittyä). Pari päivää sen jälkeen kaikelle kansalle. Yleisesti ottaen, liput tulevat myyntiin vasta n. viikkoa ennen matsia.

Maksu tapahtuu esimerkiksi credit tai debit -kortilla. Saat samantien sähköpostiisi latauslinkin lipulle. Lataat lipun ja se sitten pitää avata PassWallet -nimiseen sovellukseen:

Real Madrid liput
Kuvakaappaus PassWallet-sovelluksesta.

Jos etsii kahta (tai useampaa) vierekkäistä lippua, silloin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Tuolta virallisilta nettisivuilta oli vaikea löytää kahta vierekkäistä paikkaa (tosin ostohetki oli vain n. viikkoa ennen ottelua).

Jos ostamissasi vierekkäisissä lipuissa on paikat tyyliin 11, 13 tai 12, 14, ei se tarkoita, että ne eivät olisi vierekkäisiä paikkoja. Katsomossa istuinrivit ovat tuolla tavalla, että yhdellä rivillä on vain parittomia/parillisia numeroita.

Bernabeu stadion:

..on alunperin avattu jo vuonna 1947.

Tänä päivänä se vetää n. 81 tuhatta katsojaa, joten meteliä on matseissa luvassa. Varsinkin kun pelit ovat usein (aina?) täynnä ja espanjalaiset ovat muutenkin hieman kuumempana käyvää kansaa kuin pohjoisemmat lajitoverinsa.

Tosin, valkoiseksi värjäytynyt fanikatsomo ei aivan ole samaa kaliiberia kuin esimerkiksi Borussia Dortmundin ”keltainen seinä” (vertailun vuoksi, BVB:n stadion vetää myöskin 81 000 katsojaa):

real madrid ottelut

Bernabeu sijaitsee hieman Madridin keskustan pohjoisemmalla puolella varsin kätevien kulkuyhteyksien päässä. Vaikka siellä on otteluiltana 80k ihmistä liikkeellä, pääsee silti esimerkiksi taksilla kätevästi melko lähelle stadionia. Takseja saa helposti lennosta kadulta alkaen n. 3 euron aloitusmaksulla. Sitten kun ruuhka alkaa matelemaan, niin hyppää ulos taksista ja kävelee lopun muutaman sata metriä. Metrolla pääsee myös.

real madrid ottelut

Kun saavut stadionin eteen, ei siitä pitäisi mennä kuin n. 10 minuuttia, niin olet sisällä ja paikallasi. Turvatarkastukset ja portit vetävät hyvin ja nopeasti.

Gastronominen tarjonta on erittäin heikkoa Bernabeulla. Jotain mikropizzaa ja sämpylän näköistä scheissea löytyy. Eli kunnon syömiset kannattaa hoitaa muualla. Olutta ei ole, muuta kuin alkoholitonta. Kahvia, kokista ja vettä löytyy.

real madrid ottelut
Pikaruokala Bernabeu-stadionin sisällä.

Oman vesipullon kanssa voi mennä sisään. Tosin korkki pitää ilmeisesti irrottaa sisäänkäynnillä.

Real Madrid – Ajax Amsterdam 5.3.2019

Tällainen kotijoukkueen nöyryytys tuli nähtyä ja koettua.

Real Madrid otti kotonaan Ajaxilta 1-4 selkäsaunan Mestarien liigan ottelussa ja putosi jatkosta. Ensimmäinen osaottelu päättyi Amsterdamissa Madridille 2-1, eli aika nolo oli tämä hyytyminen. Kyseessä oli jo 3. tai 4. kotihäviö Real Madridille.

Paikalliset fanit ottivat Ajaxin 3-0 ja 4-1 -maalit aika raskaasti ja yleisöstä poistuikin arviolta n. 15 000 ihmistä reilusti ennen pelin loppumista. Näin jalkapalloturistina ei päässyt aivan sitä madridilaista juhlatunnelmaa kokemaan, mutta amsterdamilaisia oli varsin iso ja äänekäs joukkio vieraskatsomossa.

Vedonlyönnit Madridissa

Espanja on yksi Euroopan kovimpia vedonlyöntikansoja, mutta vetopaikkoja ei aivan joka kadunkulmassa ole kuten esimerkiksi Suomessa on Veikkauksen pisteitä joka kioskissa ja kaupassa. Madridissa pitäisi olla ”Codere”-niminen vedonlyöntikioski ja itse asiassa stadionillakin näkyi heidän kojunsa, mutta se oli kiinni.

Jos puolestaan haluat lyödä betsit sisään tutuille ja turvallisille kotimaisille vedonlyöntisivuille, kannattaa se tehdä jo ennen reissua. Katso listaamamme vedonlyöntisivustot.

Yhteenveto – kannattaako lähteä?

Kyllä tästä tapahtumasta vahva suositus lähtee:

Madrid on siisti kaupunki ja jalkapallo-otteluun lippujen saaminen on melko helppo juttu perus otteluihin, kun vaan on hereillä lipunmyynnin alkaessa.

Melua ja tunnelmaa on varmasti vieläkin enemmän, kun ei tule 1-4 turpaan. Varsinkin El Clasico tai vaikka paikallisottelu Atletico Madridia vastaan saattaisivat olla varsin suositeltavia tapahtumia, mikäli niihin vain onnistut liput saamaan.

Myös Ajaxin faneja oli tuhansia paikalla ja tunnelma oli varsin urheilullinen. Ei läheskään yhtä paljoa sellaista turistimeininkiä kuin FC Barcelonan ottelussa, jossa ei vaikuttanut olevan juurikaan minkäänlaista fanikulttuuria tai urheilullista meininkiä. Eli Madrid on kirjoittajan vaatimattoman mielipiteen mukaan näistä suurseuroista ehdottomasti se parempi paikka mennä katsomaan jalkapalloa paikan päälle.

4,5 kautta 5.

Onko sinulla vinkkejä tai kokemuksia Real Madridin otteluihin liittyen? Lippujen hankintaan tai muuta? Laita kommenttia tuohon alapuolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue lisää